Wat maakt het uit om een mooi bed te kopen, u slaapt toch met uw ogen dicht? Laten we eerlijk zijn, comfort en een goede lighouding zijn uiteraard van groot belang bij een seniorenbed aanschaffen, toch vinden we dat een bed er ook netjes uit mag zien. Het verschil tussen een standaard of een design bed is duidelijk zichtbaar, hoe herkent u een bed dat meer biedt dan slechts een mooi ontwerp?

 

Een design bed voor senioren

Als u ergens in een hotel gaat overnachten zal het bed als eerste opvallen. Een mooi verzorgd bed zegt veel over de kwaliteit van het hotel en de service. Toch zult u niet tevreden zijn als u het bedspiraal in uw rug voelt prikken. Een aantrekkelijk design is een pluspunt, maar zeker niet het voornaamste deel van een goede nachtrust. Toch kiezen veel mensen thuis opvallend vaak voor een fraai design bed dat ‘goed genoeg’ ligt. Dit is in eerste instantie geen probleem tot u rugklachten ontwikkelt en dan kan het snel gaan.

Er zijn veel senioren die toch de overstap naar een seniorenbed niet maken omdat ze niet willen slapen in een saai ‘ziekenhuisbed’. U voelt zich niet langer een bewoner, maar meer dan een patiënt in eigen huis. Bij De Suite worden design bedden op maat gemaakt die er niet alleen aantrekkelijk uitzien maar ook de kwaliteit bieden voor een uitstekende nachtrust. Zo profiteert u van het beste dat design en comfort te bieden hebben. En ook praktisch gebruiksgemak, een onderwerp dat zeker niet onderschat mag worden.

 

Design seniorenbedden

 

Waar op letten bij een seniorenbed aanschaffen?

Op dit moment is een hoog-laagboxspring bed de meest populaire optie voor senioren. Het bekende boxspring systeem beschikt over een goede vering met een tweede matras dat zorgt voor ondersteuning van het lichaam. Een luxe boxspring zal doorgaans ook nog van een dunnere matras topper worden voorzien. Het lijkt wel het sprookje van de prinses op de erwt die op een stapel matrassen lag!

Hoog-laag betekent dat het bed in hoogte verstelbaar is. De ombouw staat los op de vloer, het matras kan onafhankelijk van de ombouw omhoog of omlaag gaan. Dit gaat elektrisch dus daar hoeft u geen enkele moeite voor te doen.

Veel senioren kiezen voor een matras dat te zacht is. Dit doen ze omdat er rugklachten zijn en een hard bed voelt pijnlijk aan. Dat is heel begrijpelijk, maar het kan de klachten juist erger maken. U zakt weg, er is te weinig ondersteuning en het lichaam ligt niet in de goede houding. U gaat ‘s avonds liggen in een heerlijk zacht bed maar u ontwaakt met pijn in de spieren en gewrichten. Maak een afspraak bij De Suite en kom proefliggen, dan ontdekt u vanzelf de meerwaarde van een bed op maat.

 

Praktisch design

Bij een design bed hoort ook een zekere luxe, bij een seniorenbed aanschaffen betekent luxueus vaak ook heel praktisch. Zo kunt u een bed met wieltjes eenvoudig aan de kant zetten om de vloer schoon te maken, met een in hoogte verstelbaar seniorenbed is het verschonen van het beddengoed veel makkelijker. Slimme details zoals geremde wielen die naar binnen gericht zijn of vocht- en vuilwerende materialen behoren tot functioneel design. Mooi mag nooit in de weg staan van comfort.

Een design bed voor senioren herkent u niet alleen aan een mooi design en een prachtige afwerking, maar vooral ook aan het comfort en oog voor detail. Let bij een seniorenbed aanschaffen dus niet alleen op het plaatje, slaap er eerst een nachtje over!