Bloemen bezorgen in de lente: 4 voorjaarsbloemen

 De wereldwijde klimaatverandering zorgt ervoor dat we tegenwoordig nog weleens wat sneeuwvlokjes uit de lucht zien vallen in de lente. Maar gelukkig zijn er ook dagen waarop de hemel stralend blauw is en we massaal de lentekriebels in onze buik voelen. Op zo’n moment vullen we het liefst al onze vazen in huis met fleurige boeketten.

 

En om niet alleen aan jezelf te denken, is het ook leuk om bloemen te bezorgen bij iemand die je een warm hart toedraagt. De grote hoeveelheid opties maakt het echter lastig om te bepalen welke je kiest. In dit blog zetten we 4 voorjaarsbloemen op een rijtje, zodat het bloemen bezorgen een stuk makkelijker wordt.

 

Ranonkels

 

De ranonkel is toch wel de moeder der voorjaarsbloemen. Deze bloemen zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren en hebben opvallende bladeren. Deze groeien namelijk in laagjes, waarbij het net lijkt alsof ze ‘gevouwen’ zijn. Sterker nog: van een afstandje kun je bijna niet geloven dat deze bloemen echt zijn, zo mooi als ze zijn.

 

Narcissen

 

Ook narcissen zijn van die typische voorjaarsbloemen die in geen enkel boeket misstaan. Ze hebben een knalgeel uiterlijk en contrasteren daardoor mooi bij bloemen die wat lichter van kleur zijn. Narcissen zijn echte voorjaarsbloemen, omdat dit het jaargetijde is waarbij ze als paddenstoelen uit de grond schieten.

 

Iris

 

Ook de Iris, niet te verwarren met het binnenste gedeelte van je oog, mag allerminst ontbreken in dit rijtje voorjaarsbloemen. Deze bloem heeft een compleet andere vorm dan ranonkels en narcissen. Bij de Iris zijn de bovenste bladeren enigszins gespleten, wat opgevolgd wordt door blauwe bloempjes met een vleugje geel.

 

Tulp

 

Misschien niet de meest spannende bloem om te verwerken in een voorjaarsboeket, maar niet minder mooi, is de tulp. Deze bloem, die vaak in één adem genoemd wordt met Nederland, doet het in de lentemaanden erg goed in een voorjaarsboeket. Vroeger gold het als een symbool van financiële rijkdom, nu is die rijkdom vooral gericht op de hoeveelheid geluk die er men van krijgt.