Blijft de technologische ontwikkeling van Nederland een van de redenen die jaarlijks veel bezoekers trekt?

 

Nederland trekt al lang niet meer alleen bezoekers die komen voor de vrijheden van onze hoofdstad. De laatste jaren is het aantal toeristen dat afkomt op de technologische ontwikkelingen in Nederland aanzienlijk gegroeid. Hoe zal dat er in de komende jaren uitzien?

 

Duurzaamheid

Nederland stond al langer bekend om de windmolens, maar inmiddels zijn daar veel andere duurzame alternatieven bij gekomen. Op het gebied van groene energie is Nederland nog steeds vooruitstrevend, in 2019 kwam bijna 9% van alle energie die werd gebruikt uit een duurzame bron, wat vergeleken met andere landen relatief veel is. In de komende 10 jaar moet dat percentage oplopen tot ten minste 27%.

Er zijn veel bezoekers die naar Nederland komen om deze alternatieve energievormen te bekijken en bestuderen. De technische universiteit in Delft heeft bijvoorbeeld een bezoekerscentrum voor groene energie waar jaarlijks ongeveer 100.000 mensen worden rondgeleid.

 

Mobiele technologie

In bijna heel Nederland is het 5G-netwerk uitgerold, waardoor je ook als bezoeker overal een supersnelle en veilige verbinding hebt. Het is in Nederland bijvoorbeeld heel makkelijk om in de openbare ruimte de website van betFIRST casino te bezoeken en een gokspel te spelen. Je weet als bezoeker zeker dat de verbinding sterk genoeg zal zijn om jouw persoonlijke informatie te beschermen en je zal ook geen last hebben van vertragingen die je ervaring belemmeren. Daarbij zorgt de snelle verbinding er ook voor dat bijvoorbeeld een online gokspel er veel beter uitziet. Een snelle verbinding zoals die in Nederland ondersteunt een grafische vormgeving die ieder spel een heel realistisch gevoel geeft.

 

Infrastructuur

Op dit moment werkt Nederland er hard aan om de duurzame verbindingen met de omliggende landen te verbeteren. De technologische ontwikkeling zorgt ervoor dat bezoekers sneller dan ooit van en naar Nederland kunnen reizen. Het is bijvoorbeeld al veel gemakkelijker om vanuit Amsterdam de nachttrein naar Wenen te nemen of om tijdens een verblijf in Nederland ook een dagje naar Antwerpen te gaan. Bezoekers uit andere landen kunnen via deze wegen makkelijker in Nederland komen én Nederland wordt ook aantrekkelijker voor bezoekers die in één trip meerdere landen willen bezoeken.

 

Internationale samenwerkingen

Een groot deel van de bezoekers die op de Nederlandse technologische ontwikkelingen afkomen, worden uitgenodigd. Nederland is namelijk altijd op zoek naar manieren om de kennis over technologie uit te breiden en daarvoor worden vaak bezoekers uit andere landen uitgenodigd. In Den Haag worden bijvoorbeeld met regelmaat grote beurzen georganiseerd waarbij bezoekers van over de hele wereld hun kennis over technologie met elkaar delen. In de meest gunstige gevallen ontstaan er op dit soort evenementen internationale samenwerkingen die ervoor zorgen dat er meer mensen met technische kennis naar Nederland komen.

 

Blijven bezoekers komen voor de technologie in Nederland?

Ja. De technologie in Nederland blijft zich ontwikkelen en voor bezoekers blijft het interessant om deze te volgen. Daarnaast zet Nederland de technologische ontwikkelingen ook actief in om het voor bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken om in Nederland te komen en ook tijdens hun verblijf dragen de technologische ontwikkelingen bij aan een aangename ervaring.