Toekomst van opleidingen verandert hevig door corona 

Nu we langzaamaan richting de laatste fase van de pandemie bewegen, wordt de schade opgenomen. Tot voor kort konden bedrijven rekenen op steun vanuit de overheid. Het voorkwam een massale ontslaggolf in onder meer het MKB. Nu deze financiële steun wegvalt, is het de vraag in welke mate bedrijven uit Egmond en omgeving het hoofd boven water weten te houden. Een ontslag kan grote gevolgen hebben voor personeel. In het bijzonder voor personeelsleden die al wat ouder zijn. Omscholing is een van de opties die zij hebben om bij een ontslag elders aan het werk te komen. In dit artikel lees je meer over de groeiende populariteit van opleidingen.

Steeds meer opleidingen worden vanuit huis gevolgd 
Onder meer NCOI en LOI zijn bekende opleidingsinstituten, welke een breed scala aan opleidingen aanbieden. Deze opleidingen worden op verschillende onderwijsniveaus ontwikkeld en zijn daardoor toegankelijk voor een breed publiek. Waar onderwijs voorheen vaak op locatie gegeven werd, is dat gedurende de pandemie veranderd. Niet alleen het basis- en middelbaar onderwijs vond thuis plaats tijdens de lockdown. Ook opleidingen van NCOI en LOI werden veelal digitaal aangeboden. Een voordeel; veel van deze opleidingen werden ook eerder al als thuisstudie georganiseerd.

Kennis verbreden om breder inzetbaar te zijn 
Een thuisstudie volgen biedt als voornaamste voordeel, dat je als medewerker breder inzetbaar bent voor een bestaande of nieuwe werkgever. Tegelijkertijd heb je bij een ontslag de mogelijkheid om in verschillende branches te solliciteren. Het feit dat je ontslagen bent, kan erop duiden dat het slecht gaat met de branche waarbinnen je werkzaam was. Door je breder op te laten leiden solliciteer je straks ook op functies in andere branches. Het voordeel van een thuisstudie is het feit dat je deze in je eigen tijd kunt volgen. Zo ben je niet afhankelijk van de tijden waarop klassikale lessen gegeven worden.

Organisaties laten medewerkers cursussen volgen 
Het initiatief tot omscholen wordt niet alleen vanuit medewerkers genomen. Ook werkgevers sporen hun medewerkers aan om een cursus of opleiding te volgen, waarmee zij hun kennis kunnen verbreden. Daar komt bij dat bedrijven zich focussen op het optimaliseren van processen. Automatisering speelt hierbij een belangrijke rol. Met automatisering zullen in de komende jaren functies wegvallen. Ze worden overgenomen door systemen. Het omscholen van medewerkers met deze functie voorkomt dat ze ontslagen moeten worden. Hun ervaring en kennis kan ergens anders in de organisatie nog goed van pas komen. Ook deze opleidingen en cursussen worden vaak op afstand aangeboden tegenwoordig.