Google Ads voordelen voor uw onderneming te Egmond aan zee

Waar u vroeger reclame maakte en uw klant probeerde te bereiken via kranten, magazines, mail, billboards, de gouden gids of tv gaat het tegenwoordig in een flits aan u voorbij dankzij internet. Terwijl papieren kranten vroeger het medium bij uitstek waren om advertenties in kleur dan wel in zwart-wit te promoten, worden de advertentiebudgetten tegenwoordig online besteed. Google Ads of Google Adwords ook wel genoemd is er één van. Wat is dit? Wat kost dit? Wat levert u dit op? Waarom hiermee aan de slag? zijn vragen die besproken worden en toegelicht worden door Google AdWords tips en voordelen te presenteren.

Google Ads is een advertentie programma ontwikkeld door de internetreus Google. In dit online programma kunt u advertentieteksten instellen door het bieden op uw gewenste zoekwoorden waar gebruikers van Google naar zoeken. Dit met als doel dat uw advertentie vertoont wordt bovenaan in de google zoekresultaten indien er gezocht wordt naar deze woorden. Google shopping is hier ook een onderdeel van. Uw productinformatie wordt via een feed ingelezen en Google AdWords bepaalt de plaatsing en kosten per klik. U hebt hierdoor de mogelijkheid om een product afbeelding te tonen met daarbij informatie over de prijs, verzendkosten en reviews van gebruikers.

Vervolgens vertoont de zoekmachine de organische advertenties die onder de Google Ads vertoont worden in het zoekresultaten overzicht van een bepaalde zoekopdracht.

Voordelen Google Adwords

– Aangeven welke doelgroep op welk apparaat (mobiel, desktop of tablet) uw advertenties ziet
– Mogelijk om enkel de doelgroep te bereiken die voor uw campagne relevant is.
– Lokaal, regionaal of landelijk online adverteren
– Afzetgebied is gemakkelijk in te stellen in uw campagne
– Tijdvakken dat de advertenties zichtbaar zijn. Handig als u bijvoorbeeld enkel in de avonduren uw producten of diensten wilt aanbieden
– Kies zelf op welke zoekwoorden de campagne zichtbaar is
– Kies de niet relevante zoekwoorden van uw advertentiecampagne. Uw advertenties komt dan niet naar voren wanneer er op die specifieke woorden wordt gezocht
– Adverteren in Google Ads is ideaal als u snel online vindbaar wilt zijn. Bijvoorbeeld \ omdat u een tijdelijke actie heeft die u extra wilt promoten. Een gepubliceerde campagne is al na een kwartier zichtbaar voor zoekmachine gebruikers. Terwijl het u maanden tijd en energie kan kosten om in de organische (niet betaalde) zoekresultaten te verschijnen.
– Volledige controle over uw advertentiekosten. Het is mogelijk om een maximum dag of maandbudget in te stellen. De kosten per klik kunt u instellen. U betaalt dus nooit meer dan wat u hebt aangegeven.
– Wanneer u adverteert via traditionele media, is het lastig om verschillende campagnes tegelijkertijd in te zetten. Dit heeft vaak te maken met de focus en het doel van uw advertentiecampagne. Met Google Ads is het makkelijk om diverse campagnes tegelijkertijd in te zetten.
– De resultaten van uw Google Ads-campagne zijn terug te vinden in de statistieken van uw Google-account. Door deze data zorgvuldig te analyseren, kunt u waar nodig de advertentiecampagne aanpassen. Zo bereikt u de doelen nog beter en haalt u het meeste rendement uit uw campagne.

Wat kost Google Adwords?

Adwords campagne opzetten kosten zijn afhankelijk van uw kwaliteitsscore per zoekterm en een biedingssysteem. Bovendien is het afhankelijk van wat de concurrent bereid is te betalen. Zoekwoorden die zeer populair zijn, wordt meer en hoger op geboden dan op minder populaire zoekwoorden. Geef aan wat uw bod is en wat u bereid bent er maximaal voor te betalen. De kwaliteitsscore van uw advertentie van uw zoekwoord en hoe gek het eraan toe zal gaan met de biedingen ook door concurrentie bepaald uiteindelijk het bedrag wat het u gaat kosten. Wie het meest biedt en de beste kwaliteitsscore bezit wordt door een zoekmachine als Google hoger in de posities geplaatst.

Wordt u hier warm van en wilt u hier mee aan de slag maar twijfelt u over uw eigen bekwaamheid? Of wilt u voorkomen dat u foute beslissingen neemt waardoor de kosten van uw campagne hoog oplopen zonder dat het effect heeft? Google adwords uitbesteden is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Specialisten zijn hiervoor opgeleid en beschikken over de juiste tools en tijd om uw onderneming op de kaart te zetten.