Een eigen vakantiehuis in Egmond?

Altijd al gedroomd van een eigen vakantiehuis? Een droomplek om je vrije dagen door te brengen, maar ook een vakantieadres voor je vrienden? Met deze vier tips creëer je een plek naar jouw wens die ook nog eens lang mooi blijft. En voor je het weet, is het een woning die geschikt is voor verhuur en brengt het iets in het laatje.

 

 1. Hufterproof inrichten
  Een vakantiewoning moet functionele meubelen hebben die tegen een stootje kunnen. Niet iedereen gaat even zorgvuldig met spullen van een ander om. Een vloerkleed is leuk, maar als daar elke week een glas limonade overheen gaat, is hij snel smoezelig. Een stevige eettafel met stoelen is een must, net als goede verlichting, waarbij je prima kunt gaan voor goedkope verlichting. Maar misschien is een goed bed met lekker matras nog wel het meest belangrijk. Als men goed slaapt, is men positiever gestemd.
 2. Een doekje erover …
  Het is belangrijk dat alle oppervlakten in de vakantiewoning eenvoudig schoon te maken zijn. Dit omdat je na elke verhuring grondig aan de slag moet. Een schoon huis is een belangrijk visitekaartje voor een goede recensie. Zo kun je beter geen stoelen neerzetten met een stoffen bekleding en kies je voor een aanrechtblad waar je niet snel vuil op ziet. Houd je van woonaccessoires? Kijk dan uit dat je niet te veel neerzet. Elk prulletje moet je apart schoonmaken, elke week. Soms zelfs meerdere keren per week.
 3. Thematische inrichting
  Als je de woning in een thema inricht, voer dat dan consequent door, zonder te overdrijven. Het thema strand ligt misschien in Egmond voor de hand, maar dan hoef je niet op elke kast een schelp neer te leggen. Wel kun je kiezen voor mooie strandfoto’s aan de muur, een zandkleurige badkamer en bijvoorbeeld meubilair van sloophout. De kleur blauw mag best een aanwezige rol spelen, net als allerlei natuurtinten.
 4. Vergeet de tuin niet!
  De buitenruimte is het eerste wat bezoekers zien. Bovendien besteedt de gemiddelde toerist zijn tijd vooral buiten. De omgeving verkennend, maar ook met een kop koffie op het terras voor de woning. Je mag daarom best investeren in een mooi plaatje. Goed geschilderde kozijnen, een lekker zitje in de tuin en planten die niet elke week water nodig hebben. Heb je een gazonnetje, houd er dan rekening mee dat het gemaaid wordt. Sommige gasten vinden dat erg leuk, anderen zien het als werkverschaffing. Je kunt daarom beter kiezen voor onderhoudsvriendelijk.