Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
15/10/15
12:00 am

Locatie
egmond

Categorieën


Zaterdag 31 oktober vindt alweer de vierde DERP BIKERS BEACHRACE plaats in Egmond aan Zee. Inmiddels staat de race (40 km) bekend als de kick-off van het strandseizoen voor de mountainbiker die houdt van het racen over de stranden.

Dit jaar staan de Nederlandse kampioenen strandrijden Richard Jansen en Paulina Rooijakkers aan de start, evenals andere strandtoppers als Ramses Bekkenk, Ronan van Zandbeek en lokale favorieten Bram Imming en Rosanna Slik.

Uniek aan de wedstrijd is dat de dames 35 minuten eerder dan de heren starten. Hierdoor zullen de dames een eigen strijd moeten uitvechten zonder de ‘hulp’ van de heren. De deelnemers rijden een paar keer heen en weer tussen Bergen aan Zee en Bakkum aan Zee. Vlakbij start/finish is er een hindernis in de vorm van een paar kleine zandheuvels wat spectaculaire beelden zal opleveren. Voor het publiek is het dan ook zeker een aanrader om te komen kijken.

De start vindt plaats ongeveer 300 meter ten zuiden van de hoofdafgang in Egmond aan Zee. De dames starten 11.25 uur en de heren volgen om 12.00 uur.
Na de race is er een afterparty waarbij de kampioenen in het zonnetje worden gezet. Verder is er een loterij met schitterende prijzen en livemuziek van Caribbean Punch, de feestband die Egmond aan Zee al jaren op z’n kop zet. De afterparty vindt plaats vanaf 15.00 uur in Sporthal de Watertoren. Toegang is gratis en iedereen is welkom, of je nou gefietst hebt of niet. Komt allen!