DEFINITIEF DIT JAAR GEEN BRADERIE IN EGMOND AAN ZEE: “DOOR EEN SAMENLOOP VAN OMSTANDIGHEDEN”

De braderie in Egmond aan Zee is definitief afgelast. De organisatie ziet geen mogelijkheid de braderie nog te organiseren dit jaar nu de versoepelingen van evenementen zijn teruggedraaid vanwege corona. Dat meldt BIZ Egmond aan Zee, voorheen Ondernemersvereniging Egmond Actief.

Volgens Richard Kaandorp van BIZ Egmond aan Zee was het een samenloop van omstandigheden die tot dit besluit hebben geleid. “Het heeft te maken met de oplopende besmettingscijfers, de maatregelen en de drukte op de braderie.” Kaandorp vertelt dat de braderiecommissie lang bleef zoeken naar een manier om dit jaar een braderie te organiseren. “Maar nu de besmettingscijfers weer oplopen, komt de Veiligheidsregio komt met allerlei nieuwe eisen richting de gemeente, waar wij dan een oplossing voor moeten zien te vinden. Het wordt te ingewikkeld en daarom hebben we besloten de braderie voor dit jaar definitief af te gelasten.”

BIZ Egmond aan Zee heeft de ondernemers in Egmond voorgesteld om van woensdagavond een soort koopavond te maken. Als er voldoende ondernemers zijn die dat voor elkaar kunnen krijgen, is de ondernemersvereniging bereid om een aantal ‘food’-kramen neer te zetten met poffertjes, droge worst, groente, fruit en stroopwafels. Kaandorp: “Als de winkels op die avonden ook open zijn, hebben we de mensen écht iets te bieden.” Maandag wil de ondernemersvereniging de reacties bekijken en besluiten of een openstelling op woensdagavond een haalbaar plan is.