Speelbos

Het Speelbos. In de omgeving van Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt Speelduin ‘Het Zandspoor’ van Staatsbosbeheer. Hier kunnen kinderen volop spelen in de natuur en mogen ze van de paden af om de natuur te ontdekken. In het Speelduin is op verschillende plaatsen van alles te beleven: * kinderen kunnen er spelen met een waterpomp en zelf duinwater omhoog pompen. * Er is een houten rails met daarop zandkarretjes zoals vroeger, toen daarmee het zand verplaatst werd. * Ze kunnen langs een klimtouw 40 meter omhoog klimmen en ver over de omgeving uitkijken.

Hulpboswachterspad

Boswachter Bas kan wel wat hulp gebruiken in de duinen! Ben jij uit het juiste hout gesneden om hulpboswachter te worden. Kom dan de training volgen. Trek je boswachtersjas maar aan! Met een rugzak, verrekijker, routekaart en kompas ga je op pad. Boswachter Bas weet de opdrachten. Als je de opleiding hebt afgerond ontvang je een hulpboswachters diploma en een pin. De kosten zijn €5,00 per kind. Voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Dagelijks te lopen.

Het Natuurdeksel

Is een wandeltocht vol natuurontdekkingen en is bedoeld voor het hele gezin. De kaartenset is geschikt om individueel, met het gezin of met een groep te gebruiken. De meeste opdrachten zijn op elke plek en in ieder seizoen uit te voeren. Kies een wandeling die bij u past. Tijdens uw wandeling door de Schoorlse Duinen kunt u de opdrachtenkaartjes gebruiken. U bepaalt zelf de tijdsduur. De kosten zijn € 10,00 per tas. Voor de tas betaalt u een borg van € 10,00. Dagelijks te lopen.

Hoge Duinenpad

Speciaal voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er Het Hoge Duinenpad van Staatsbosbeheer. Deze route staat beschreven in een opdrachtenboekje. Met leuke en actieve opdrachten ervaren de kinderen de duinen.

Blote voetenpad

Speciaal voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er Het Hoge Duinenpad van Staatsbosbeheer. Deze route staat beschreven in een opdrachtenboekje.

Met leuke en actieve opdrachten ervaren de kinderen de duinen.

Kabouterpad

Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is bij het Speelduin van Staatsbosbeheer Het Kabouterpad ”Op bezoek bij Kabouter Zandkorrel in de Schoorlse Duinen”.

Deze wandeling van ongeveer anderhalf uur is een ontdektocht door het duin.

Openingsdata en -tijden

zondag  10:00 – 17:00
maandag 10:00 – 17:00
dinsdag 10:00 – 17:00
woensdag 10:00 – 17:00
donderdag 10:00 – 17:00
vrijdag 10:00 – 17:00
zaterdag 10:00 – 17:00
blank

Speelbos/Kabouterpad

Oorsprongweg 1a
1871 HA SCHOORL
T 072 509 3352

Informatie bron: http://www.vvvhartvannoordholland.nl/