Foto-Eckmunde

De bibliotheek in Egmond aan Zee is gevestigd in de Prins Hendrik Stichting. Hier is een servicepunt ingericht, een kleine vestiging met een kleine collectie. Het servicepunt is elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur.  Gedurende de openingstijden van de bibliotheek is er een medewerker aanwezig voor informatie en advies. Het servicepunt is toegankelijk voor iedereen om materialen uit te zoeken, om gebruik te maken van de leestafel of van de gratis WIFI.

Ook kunt u kosteloos materialen reserveren uit één van de vestigingen van Kennemerwaard en in dit servicepunt afhalen. Materialen kunt u hier ook inleveren. Binnenkort wordt in de gang een boekenbus geplaatst zodat ook buiten de openingstijden materialen ingeleverd kunnen worden

In de bibliotheek in de Prins Hendrik Stichting staat een collectie voor volwassenen, zowel spannend, romantisch en literatuur. U vindt er de zogenaamde Egmond collectie met materialen over Egmond. Tevens een kleine jeugdcollectie voor kinderen tot 4 jaar en er zijn tijdschriften en kranten. Maart 2015 was de officiële van de bibliotheek in de Prins Hendrik Stichting.

Adres en contactgegevens

Bibliotheek Kennemerwaard
locatie Egmond aan Zee

Zorgcentrum Prins Hendrik
Voorstraat 41
1931 AH Egmond aan Zee

Telefoonnummer :072 506 2146
E-mail: [email protected]

 

Maandag 13:00 – 17:00
Dinsdag 13:00 – 17:00
Woensdag 13:00 – 17:00
Donderdag 13:00 – 17:00
Vrijdag 13:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Faciliteiten

  • WiFi (gratis)

Bibliotheek op de basisscholen

De jeugdcollectie van de bibliotheek is ondergebracht in de 5 basisscholen van Egmond die gratis ruimte beschikbaar hebben gesteld. Kinderen uit het basisonderwijs houden hierdoor heel makkelijk toegang tot de jeugdboeken.

Een leesconsulent van de bibliotheek is wekelijks op school om de leerkrachten te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid en om met de kinderen te werken.

Ook voor de kinderen van 0 – 4 jaar staat er een collectie op de scholen. Iedereen kan hier gebruik van maken.

Inleveren van materialen

Materialen die geleend worden op de basisscholen graag ook weer op de betreffende school inleveren. Materialen die u leent in de bibliotheek in Egmond aan Zee of in andere vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard kunt u inleveren in de vestiging in de Prins Hendrik Stichting. Mocht u nog materialen in uw bezit hebben die geleend zijn in de bibliotheek in Egmond aan den Hof dan kunt u deze inleveren in de Prins Hendrik Stichting.

Belangrijk is dat u gebruik kunt blijven maken van de bibliotheek in uw woonplaats, gratis kunt lenen uit de gehele collectie van Kennemerwaard Bibliotheek en toegang houdt tot alle diensten en producten.

 

Voorzieningen voor gehandicapten

  • Parkeervoorziening gehandicapten
  • Rolstoeltoegankelijk