Het nobelhuis is een mix van de efteling, kabouterland en alice in wonderland in een museum vorm gegoten. Je hebt werkelijk ogen te kort om alles in je op te kunnen nemen. Afie is een bijzondere vrouw, ze heeft veel levenslust en humor en verteld graag over haar “nobelhuis”. Afie en haar Nobelhuis vergeet je niet snel en bewar ja na bezoek goede herinneringen. Het museum ligt aan de rand van de duinen in Egmond Binnen en heeft dus een  zelfgebouwd minimuseum, kleine kapel, verschillende ateliers, een moestuin, boomgaard en kippenland.


Je moet wel eventjes bellen voor een afspraak voordat je naar binnen kunt. ze geeft je dan een rondleiding en wie weet laat ze wel iets van haar zelfgemaakte wijn proeven.

Mini-museum & kapel

Afra Valkering –Zentveld (1939), ofwel Afie is een van Egmond-Binnens bijzonderste kunstenaars en een levensgenieter.

Het ook niet vreemd dat ze al eens te zien was bij televisieprogramma Man bijt Hond. Het museum dat in een verloop van jaren naast haar eigen woning is ontstaan. Er hangen handgeschreven toelichtingen en spreuken aan de muur.

De kapel is dagelijks open. Afie geeft rondleidingen op aanvraag. Een bijzondere ervaring!

Workshops
Afie’s 2 dochters Ria en Carla Laroo geven workshops en cursussen pottenbakken en schilderen in hun ateliers aan het Mooyeveld.

Afie’s Nobelhuis
Mooyeveld 4a
Egmond-Binnen

Telefoon: 072-5061841