In dit oer-Egmonds bedrijf: bekend om z’n knusse interieur met rotan stoelen, Perzische kleedjes, open haard, oud Hollandse spreuken, oude straatnaambordjes en wandklokken aan de muur ontmoeten de Egmonders elkaar hier het hele jaar. De toeristen ontmoeten elkaar in de zomermaanden op het terras of gezellig binnen.

Het duizendjarige Egmond aan Zee maakte een boeiende ontwikkeling door even als ons café-restaurant dat een grote centrum functie vervult op deze oude plek, die uitgroeide van vissersdorp tot badplaats, tot het Egmond aan Zee van nu, waar u altijd van harte welkom bent.

Het dorpsetablissement “De Klok” ontstond lang geleden toen in de duinen nog de geur hing van gedroogde en gerookte vis.

De tijd toen de heerlijke baklucht opsteeg uit de achterhuisjes van de kleine visserswoningen aan de Noord-Hollandse zeekust. In dit oude vissersdorp stond sinds 1904 de dorpsuitspanning “De Blauwe knoop”. Er werd koffie, thee en melk met anijs geschonken. Deze uitspanning ging enkele jaren later “De Kroon” heten. De volksmond doopte deze uitspanning in de loop der jaren om tot “De Klok”.

De toenmalige eigenaar Nicolaas Kager maakte in zijn vrije tijd een grote metalen buitenklok en hing deze als extra service boven de deur van zijn zaak “De Kroon”. Omdat in die tijd niet iedereen een klok thuis had leefde heel derp (bijnaam voor Egmond aan Zee) op de klok van “De Kroon”. Vandaar “De Klok”.

Contactgegevens

Smidstraat 1
1931 EX Egmond aan Zee
Tel: 072 – 506 99 59
Fax: 072 – 506 99 62
info@deklok.n

Openingstijden:

Onze openingstijden zijn als volgt:

Café: 8:30 uur t/m 24:00 uur
Restaurant: 10.30 uur t/m 21.30 uur

Deze pagina is 3530 keer bekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.