Bij Santiago werken we met minder sterke schouders. Deze jongeren met een verstandelijke beperking vormen het hart en de ziel van ons bedrijf. Eigenaar Jan Ranzijn heeft het initiatief genomen een restaurant te beginnen met mensen met een beperking. Samen zorgen zij voor gastvriendelijkheid en een ontspannen sfeer.

Lunchroom Santiago

Samen delen

krul-santiago-1

Brasserie staat voor eerlijk en heerlijk eten & drinken.
Brasserie Santiago staat voor minder sterke schouders inspireren sterke schouders.
Samen delen wij onze passie voor gastvrijheid en
werkplezier.
Wat wil jij delen?

Bakkerij Santiago

Bakkerij Santiago Egmond aan Zee

Ontbijt

krul-santiago-1

Bij Brasserie Santiago serveren wij dagelijks
tot 11.00 uur een gezond en voedzaam ontbijt.
U krijgt een croissantje met jam,
twee broodjes met ham en kaas, een gekookt ei,
een glas verse jus d’orange en een kopje verse koffie of thee.

Openingstijden Lunchroom:

Maandag gedurende de wintermaanden gesloten

Dinsdag tm donderdag 10.00 tm 18.00 uur.

Vrijdag tm zondag 10.00 tm 19.00 uur.

Openingstijden van Bakkerij Santiago

Maandag 07.30 tm 12.00 uur (gedurende de wintermaanden)

Dinsdag tm donderdag 07.30 tm 17.00 uur.

Vrijdag tm zondag 07.30 tm 18.00 uur.

Over Stichting Santiago

Santiago_samen-delenMiddels een lunchroom, gecombineerd met een biologische bakkerij, willen we gestalte geven aan een nieuwe vorm van ondernemen. Hiervoor hebben we onszelf op veel verschillende manieren (laten) informeren. Beursen zijn bezocht, kranten worden erop nageslagen, gesprekken vinden plaats. Allemaal om erachter te komen wat er speelt omtrent ons gedachtegoed. De combinatie van minder sterke schouders, sterke schouders en een duurzaam vormgegeven onderneming is naar ons idee een unieke combinatie.

Uit diverse media hebben wij inspiratie opgedaan, om mee te nemen voor ons concept.

Het blijkt dat de hele voedselmarkt het moeilijk heeft. De omzet van de gehele industrie, inclusief de supermarkten, is afgenomen. Ondanks de stijgende prijzen. De conclusie die wij hieraan verbinden is dat de consument het zwaar heeft. Er zijn steeds meer mensen die moeten rondkomen van een krappe beurs. Daarnaast prijst de horeca zichzelf de markt uit. Nederland is gemiddeld 20% duurder ten opzichte van de Europa. Dit is in een tijd van crisis, een fors verschil. Naar verwachting zal tot 2017 het aantal mensen met een klein inkomen toenemen. Beperkt budget zorgt vaak voor een ongezond en eentonig eetpatroon.

santiago-bakkerij-en-lunchroom-2Door iets unieks in de markt te zetten, een niche te vullen, kunnen we uitblinken in de tegenwoordig moeilijke branche. Niet alleen onze medewerkers zullen hiervoor zorgen, maar ook het totaal concept zal mensen moeten doen verrassen. Wij zoeken het vernieuwende, voornamelijk in de combinatie van een aantal zaken.

Als je kijk naar trends, is ‘de duurzame kok’ in opkomst. Duurzaamheid heeft de toekomst. Dat heeft van nature bestaansrecht op de lange termijn. Koken met groente in plaats van overdadig veel vlees, restjes hergebruiken en inmaken van eten zijn trendy onderwerpen. Ook zijn de vleesvervangers in opkomst. De keuze wordt groter en groter, daarnaast de kwaliteit beter. ProViand maakt inmiddels al ‘biefstuk’ van groentevezels. Vlees eten is gezond, alleen wel met een bepaalde mate. Maar eigenlijk geld dit voor alle producten die we tot ons nemen. Het is tijd geworden voor een bewustwording. Ook met betrekking tot het weggooien van eten. Het overdadig inkopen van etenswaren, en vervolgens weer gedachteloos in de prullenbak is niet meer van deze tijd.

Glutenallergie is in opkomst, je zou het bijna kunnen bestempelen als een modeverschijnsel. Wij zijn er genetisch gezien niet op gebouwd om heel veel tarwe te eten. Toch zit het bijna overal in . Daarnaast is de tarwe zo gemodificeerd dat 80 procent van de eiwitten in tarwe gluten zijn, dat is wat het deeg zo elastisch maakt. Tarwe is een zeer gezond product, maar zal net als de rest van de voeding met mate gegeten moeten worden. Met dit verschijnsel willen wij ook graag rekening gaan houden. Zodat ook mensen met allergieën, waaronder die van gluten, bij ons welkom zijn en dat zo ervaren.

Ondanks de krappe beurs, gebeurd het steeds vaker dat we ontbijten buiten de deur. Waar we voorheen ons brood aan het aanrecht smeerde, blijkt tegenwoordig de vraag naar gemak snel toe te nemen. Onder andere Hema, Ikea en La Place bieden al zeer goedkope ontbijtjes aan. De ene nog goedkoper als de ander. Wel zie je hier het prijsverschil duidelijk in het aangeboden ontbijt terug.

Sinds 1 januari 2014 is de alcoholwet is hevig veranderd. De leeftijdsgrens van het legaal alcohol nuttigen is verhoogd van 16 jaar naar 18 jaar. Als een 17-jarige in een onderneming betrapt wordt met alcohol komt dat de eigenaar op een boete van 1340 euro te staan. Het is met alle nieuwe regelgeving lastig altijd de leeftijden op een correcte wijze te controleren. We willen geen politieagent worden in onze onderneming, en hebben besloten om het geheel alcoholvrij te maken. Dit scheelt ons een hoop ‘gedoe’. Het is daarnaast zo dat we op zoek zijn naar een nieuw concept, waarin we snel en efficiënt willen werken, met een hoge mate van zelfbediening. Het langdurig zitten op bijvoorbeeld het terras met een wijntje, is niet wat wij voor ogen hebben.

Doneren/Investeren

Santiago Bakkerij Lunchroom is mogelijk gemaakt door een privé investering. Dit is geen pure liefdadigheid, maar gegoten in de vorm van een businessplan.

Doneren kun je maar een keer doen, bij investeren kun je nog meer het verschil maken. Je krijgt je investering met een sociaal en financieel rendement terug, om vervolgens weer opnieuw te kunnen investeren. De gedachte achter deze investering is heel simpel.

Rendement

Het geïnvesteerde zal renderen tegen 2%. Vervolgens zal de gemaakte winst in Stichting Santiago blijven, om zo de duurzame toekomst van het initiatief veilig te stellen.

Voor meer informatie hierover neemt u contact op met onze stichting.

Stichting Santiago

Pompplein 9
1931 AD Egmond aan Zee

Telefoonnummer 072 760 0400
E-mailadres info@stichtingsantiago.nl
Website http://www.stichtingsantiago.nl

Facebook

”minder sterke schouders inspireren sterke schouders”

Deze pagina is 7032 keer bekeken.