EGMOND AAN ZEE – De vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee hoopt het van ganser harte. In het contact met Dreef Beheer is hen verzekerd dat de plannen die nu gepresenteerd zijn en voor iedereen bij de gemeente ter inzage liggen, werkelijkheid zullen worden.

Na meer dan twintig jaar zal dan eindelijk de steenpuist verdwijnen die Egmond aan Zee zoveel pijn heeft bezorgd. De ‘Parel’ heeft in haar tien-jarig bestaan heel wat brieven geschreven, in klankbordgroepen en actiecomités gezeten, plannen afgewezen en de hoop nooit opgegeven. Met gemeente-ambtenaren, verscheidene wethouders, de architecten en Dreef Beheer rond de tafel gezeten en vastgehouden aan de eis dat het gebouw niet hoger mocht worden dan totaal vijf etages: vier woonverdiepingen en een restaurant verdieping om het eigene van middelhoge bebouwing in Egmond aan Zee te behouden. In januari 2014 werd door Dreef beheer een plan gepresenteerd met zeven verdiepingen, dat door De Parel werd afgewezen, hetgeen niet in dank werd ontvangen!

Uiteindelijk is er nu geluisterd en is het nieuwe plan zoals het hoort: niet hoger dan de terrasflats, de maximale hoogte voor ons dorp. Het is een schitterend ontwerp en zal de bowlinghoek veranderen in een plek die zee, dorp en bewoners recht doet. Naast alle ‘Parel’ inspanningen, is er door een actiecomité van eigenaren, omwonenden en wederom dorpsvereniging een ludieke actie geweest, ondersteund door 1000 handtekeningen in het najaar van 2013. Op een ludieke manier zetten zij hun eisen kracht bij, zoals de foto laat zien.

In 2014 kwam er nog een internetactie met 1000 handtekeningen bij van dorpsbewoners. Kortom: Egmond aan Zee heeft genoeg van zich laten horen, is trouw gebleven aan zijn eisen en het is gelukt: de sloop zal komend najaar beginnen en in 2016 hopen we met het hele dorp de Egmondse vlaggen te kunnen laten wapperen voor een spetterend feest rond de nieuwe ZeeParel!

Deze pagina is 471 keer bekeken.