EGMOND – Na dertien jaar lang gest eggel over een fusie hebben de Egmondse voetbalclubs eindelijk hun plek gevonden. De besturen van Egmondia, Zeevogels en Sint Adelbert zijn het eens geworden over de locatie voor een gedeeld sport complex.

Door Dominic Schijven – 8-7-2015, 7:49 (Update 8-7-2015, 7:55)


Het plan is om de voetbalclubs van Egmond aan den Hoef, aan Zee en Binnen te verenigen op de ‘hoek’ van de Egmonderstraatweg en de Tijdsverdrijflaan, tegenover het tankstation van Texaco en de supermarkt van Albert Heijn.

De grond is deels van de gemeente en voor een ander deel van de plaatselijke bollenboer. Zijn grond staat al vier jaar te koop. Het nieuwe complex vraagt acht hectare grond. De huidige voetbal gronden leveren 9,5 hectare grond op.

Het was jarenlang zoeken naar een geschikte en vooral centrale locatie voor de rivaliserende voetbalclubs, die fuseren om een sterke Egmondse club te vormen, voor wie de jeugd kan en wil voetballen.

De ‘hoek’ heeft het gewonnen van de ‘oksel’ bij de Heilooër Zeeweg/ Herenweg richting Egmond-Binnen. Criteria zijn ruimte voor de velden en de voorzieningen, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid.

Deze pagina is 702 keer bekeken.