Op zaterdag 13 september 2014 opent de POMologische Vereniging Noord-Holland van 10.00 tot 16.00 uur de poorten van haar fruittuin aan de Vennewatersweg 27 in Egmond-Binnen voor alle leden van de POM en voor belangstellende bezoekers uit de regio.

Tijdens deze open dag kan iedereen genieten van de uitgebreide sortering appel, peren- en pruimenrassen die hier overzichtelijk zijn gerangschikt. Bovendien hangt er aan heel wat bomen schitterend fruit. Een lust voor het oog!

Leden van de werkgroep Abdijtuin zijn de gehele dag aanwezig om u welkom te heten en desgewenst, te informeren over allerlei fruitsoorten, snoeien en ziekten of plagen.

Wilt u liever in alle rust rondwandelen en genieten van ruim 125 verschillende appelrassen, 86 perenbomen en 36 pruimenrassen? Dat kan natuurlijk ook.

Heeft u vragen over het snoeien van uw eigen fruitbomen? Neem enkele foto’s van de betreffende boom mee. Wilt U weten wat voor fruitboom er eigenlijk in uw eigen tuin staat? Neem dan enkele vruchten mee. Een team van deskundigen kan antwoord geven op -bijna- alle vragen over het kweken van appels, peren, pruimen, kersen en aalbessen.

De abdijtuin bevindt zich naast het ruime parkeerterrein van de abdijwinkel van het Adelbertus klooster en de inmiddels prachtig ingerichte vlinder- en kruidentuin.

Deze pagina is 782 keer bekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.