20 procent zegt zelfs juist vaker naar het strand te willen gaan

Dat blijkt uit rondvraag onder ruim vijfhonderd Duitse toeristen in Nederland door onderzoeksbureau GFK in opdracht van Natuur & Milieu met behulp van een illustratie die is gemaakt.

Windmolens-zee-Foto-Flickr-by-Vattenfall-680x256

Van de ondervraagden zegt 16 procent dat een windmolenpark op zee reden is om minder vaak naar het strand te gaan. 64 procent zegt het niets uit te maken.

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat een windmolenpark op zee ervoor zou zorgen dat er minder Duitse toeristen naar het strand zouden gaan. Dit zou zeker zesduizend banen kosten. Dat bleek later echter genuanceerder te liggen. Het zou gaan om drieduizend banen en die zouden er op windmolenvrije plekken aan de kust weer bij komen.

Het onderzoek werd gedaan onder Duitse toeristen die de afgelopen twee jaar één of meerdere kregen de Nederlandse kust hebben bezocht. Ongeveer 30 procent van alle toeristen in Nederland komt uit Duitsland.

De regering wil voor 2023 enkele honderden windmolens in de Noordzee plaatsen om het aandeel groene energie in Nederland fors te verhogen. Kustgemeenten en ondernemers in de recreatiesector vrezen dat het uitzicht wordt verpest en dat toeristen zullen wegblijven.

Om de toeristen een beeld te geven van het toekomstige aangezicht vanaf de kust is een illustratie gebruikt die in opdracht van de landelijke overheid is gemaakt. Regionale overheden hebben eerder al de verwachting geuit dat het aangezicht er anders uit gaat zien.

Op een persoonlijke aanmerking van de Egmond online webmaster: Ben u wel eens Duitsland ingereden daar zie je honderden windmolens langs de snelwegen, steden etc. Mijn vermoeden is dan ook dat onze Duitse buurtjes er al veel meer aan gewend zijn. Persoonlijk vindt ik elke vorm van groene stroom opwekking een goed idee.

Teksten: Flessenpost Bergen

Deze pagina is 719 keer bekeken.