De één vindt het prachtig, de ander lelijk’
En beide meningen mogen gehoord worden

EGMOND AAN ZEE – Het bestuur van de vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee is nog steeds blij met de schenking van het kunstwerk van Louk van Meurs en de plaatsing in de tuin van de Prins Hendrik Stichting. Tenslotte is het al bijna tien jaar in het bezit van de ‘Parel’ en zijn diverse opties voor verschillende plekken in het dorp de revue gepasseerd. Het bestaat immers uit vijftig zware delen. Ook de bevestiging was ingewikkeld. Diverse werkgroepleden – bestaande uit Derpers en Dorpers – waren hiermee bezig.
Uiteindelijk bleek de Prins Hendrik Stichting de juiste locatie te zijn. Uiteraard is er door de werkgroep ‘cultuur’ zorgvuldig gekeken in samenwerking met de PHS, naar diverse plekken rondom het complex. Er liggen waterbergingen onder de grasmatten en er lopen overal ondergrondse leidingen waar rekening mee moest worden gehouden. De huidige opstelling bleek de beste, met de eventuele optie het witte bankje nog enkele meters te verplaatsen in verband met het uitzicht. Ook de manier van plaatsen was belangrijk voor de zware delen.

Er is gekozen voor houten palen die mooi grijs zullen verkleuren en aansluiten bij de natuur en de bomen in de tuin. Ook het gietijzer zelf zal enigszins verweren en daardoor lichter worden. Inmiddels is, samen met de PHS, besloten een aantal delen te verplaatsen naar de lange kant, waardoor het uitzicht vanaf het witte bankje bewaard blijft. Deze werkzaamheden zullen volgende week worden uitgevoerd.

Overigens heeft niemand van de ‘Parel’, aan wie dan ook, gevraagd om haar te vertegenwoordigen op welke site dan ook. ‘Social media’ is een gegeven en iedereen is vrij om op sites zijn mening te verkondigen. Men doet dat altijd op persoonlijke titel. Ook hier geldt: de één smult ervan en de ander moet er niet aan denken. En beiden zijn goed. Alleen zijn oproepen tot vandalisme of te heftige uitingen van ongenoegen op sites niet juist. De dorpsvereniging heeft altijd op een integere manier gehandeld in heikele kwesties zoals de bowling, de parkeertarieven, de voetbalfusie, de herinrichting van de werf enz. Zij hebben daarvoor veel respect en waardering ontvangen en zijn daar blij mee. De zevenhonderdvijftig leden zijn daarvan het bewijs. Als vrijwilligers zetten zij zich maximaal in voor het dorp waarvan zij inwoners zijn.

‘Je bent een DERPER als’ je hier geboren bent en je bent een ‘DORPER’ met hart voor de zaak als je hier bent komen wonen. Laat beide groepen genieten of balen, ieder op zijn eigen wijze. Dan wordt Egmond aan Zee voor alle 5000 inwoners nog leuker

Deze pagina is 970 keer bekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.