De KNRM bestaat 190 jaar

Sinds de oprichting in 1824 is de KNRM onveranderd gebleven: Kosteloze hulpverlening met vrijwillige reddingbootbemanningen en mogelijk gemaakt dankzij vrijwillige bijdragen.

Na de oprichting van de reddingmaatschappij op 11 november 1824, wordt door Dhr. Feike Sipkes een inventarisatie gemaakt van het aanwezige materieel op reddinggebied langs de Nederlandse kust. In Egmond beschikt men over drie vaartuigen waaronder een zogenaamde Groenlandse sloep. Deze wordt door de reddingmaatschappij overgenomen en opgeborgen in een houten loods.

Met deze zelfde boot wordt op 26 december 1824 de eerste redding van de Reddingmaatschappij verricht. Er worden 13 opvarenden van het schip de Twee Gebroeders behouden aan wal gebracht, hiermee start station Egmond de lange lijst van reddingen.

11 november 2014, 190 jaar later kan station Egmond terug kijken op een rijke historie :Drente, Kerkplein, Katinco, Wan Chun maar ook de redding van 2 catamaran zeilers in 2006, die na 24 uur in het water te hebben gelegen uiteindelijk toch worden gered spreken tot een ieders verbeelding.

In de afgelopen 190 jaar heeft station Egmond 659 acties uitgevoerd waarbij 1081 personen en 2 honden in veiligheid zijn gebracht.

Een blijk van waardering gaat in het bijzonder uit naar de mensen die dit allemaal mogelijk maken ……….. onze trouwe donateurs!

Station Egmond heeft op zaterdag 8 november een delegatie van “haar” trouwe donateurs in het zonnetje gezet!

Deze pagina is 473 keer bekeken.