8 januari 2016

Jan Mesu en Laura Zwart luiden op zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de kerk in Egmond aan Zee. Zo luiden zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen en functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Wilt u bij het inluidmoment aanwezig zijn, meld u zich dan uiterlijk voor donderdag 14 januari aan via rbjjm.scheltinga@kpnmail.nl.

Kerkbalans
De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari wordt in ten minste vijftien steden om 12.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken luiden
Laura Zwart, koor captain, vraagt aandacht voor het belang van de kerk: “Het is voor onze parochie de eerste keer dat wij aan de landelijke actie Kerkbalans meedoen. Hopelijk bereiken we nu nog meer mensen die willen bijdragen. Zo kunnen we samen het bijzondere werk van de kerk laten voortbestaan. Ik hoop door mijn eigen betrokkenheid mensen te inspireren.”

Waarom Kerkbalans?
Met een infographic van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”

kerk

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Deze pagina is 132 keer bekeken.