8 Gennaio 2016

Mesu Jan e anello di Laura Black il Sabato 16 gennaio alle 12.00 ora le campane della chiesa a Egmond aan Zee. Così hanno letteralmente suonare l'azione Kerkbalans in, un'azione per raccogliere un contributo finanziario all'interno della chiesa. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen en functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Wilt u bij het inluidmoment aanwezig zijn, meld u zich dan uiterlijk voor Giovedi 14 Gennaio aan via rbjjm.Scheltinga@kpnmaiol.nl.

Kerkbalans
De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Di Sabato 16 januari wordt in ten minste vijftien steden om 12.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 a 31 Gennaio 2016.

Klokken luiden
Laura Zwart, koor captain, vraagt aandacht voor het belang van de kerk: "E 'nostra parrocchia la prima volta che partecipiamo alla campagna nazionale Kerkbalans. Speriamo che ora si raggiunge ancora più persone che vogliono contribuire. Zo kunnen we samen het bijzondere werk van de kerk laten voortbestaan. Ik hoop door mijn eigen betrokkenheid mensen te inspireren.”

Waarom Kerkbalans?
Met een infographic van de twee grootste deelnemende kerkgenootschappen (de Rooms-Katholieke Kerk en Protestantse Kerk in Nederland) maakt het campagneteam van Kerkbalans inzichtelijk wat de kerk doet en betekent voor Nederland. Anna Kruse, woordvoerder van het landelijke campagneteam: “Voor iedereen heeft de kerk een eigen betekenis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun redden de kerken het niet. Met het luiden van de kerkklokken vragen we kerkleden dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!"

chiesa

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Questa pagina 133 visualizzazioni.