Wat is Strandvoetbal of Beachsoccer

In Juni is er ter hoogte van de hoofdstrand afgang (boulevard Zuid) in Egmond aan Zee het jaarlijks terugkerende Copa del Egmond Beachsoccer evenement.

Beachsoccer-Egmond-aan-zeeStrandvoetbal (beach soccer) is een variant van het gewone voetbal die op het strand of op los zand wordt gespeeld. Bij strandvoetbal worden veel technische trucjes gebruikt. Het zand voegt een andere dimensie toe aan de sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Aangezien een veld van zand allesbehalve makkelijk bespeelbaar is, is de bal is het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, wat weer zorgt voor omhalen van de spelers en zweefduiken van de keepers.

Twee ploegen van 5 spelers (beide teams 1 keeper) moeten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. De bal mag met ieder deel van het lichaam gespeeld worden, met uitzondering van armen en handen. Ook moet de bal te allen tijde speelbaar blijven en mag dus niet afgeklemd worden. Deze beperkingen gelden niet voor de doelverdediger, ook wel keeper genoemd. Een wedstrijd bestaat uit 3 keer 12 minuten. Een strandvoetbalveld is 28 bij 37 meter.

bron: wikepedia

Datum evenement planning: http://egmondonline.nl/evenement/copa-del-egmond/

Voor meer informatie volg ons op Facebook op bezoek onze website www.beachsocceregmond.nl
Twitter: https://twitter.com/BSEgmond/status/596960474723393536/photo/1

Deze pagina is 1931 keer bekeken.