Zie de zee….in Hoeve Overslot

Egmontianum

Een prachtige collectie schelpen in de beroemde ‘yellow room’ van Hoeve Overslot, ooit nog geschilderd door Florence Kate Upton en te zien in Het Louvre te Parijs.
De permanente tentoonstelling van schelpen van de gehele wereld is er in Hoeve Overslot een expositie van diverse kunstenaars die zich hebben laten ïnspireren door de zee.

Verder is de expositie over De Egmondse School samengesteld door Peter van den Berg in samenwerking met de stichting Historisch Egmond nog te zien in Hoeve Overslot.

Hoeve Overslot is ieder weekend van 14.00 tot 17.00 uur vrij te bezoeken.

Hoeve Overslot
Slotweg 42
Egmond aan den Hoef (t.o. de slotruïne).

Deze pagina is 811 keer bekeken.

2 Responses to "Schelpenkabinet Egmond aan de Hoef"

 1. Jacqueline en Hugo Janssen  11 juni, 2017

  Tijdens de jaarlijkse rommelmarkt in Egmond aan de Hoef stuitten wij op dit juweeltje. Ondanks alle ‘leuke rommel’ buiten was dit toch Dé ONTDEKKING VAN DE DAG.En daarbij óók nog de grootste minibieb die ik ooit gezien heb! Jammer dat ik geen ruilboeken bij me had. Ook wij komen zeker terug om dit met anderen nóg eens te beleven. Bedankt!!

  Beantwoorden
 2. Andrea Hessing  31 mei, 2017

  Vanmorgen in Hoeve Overslot geweest bij toeval..gewoon omdat we er langs fietsten en zin in koffie hadden. Ondanks andere plannen toch even het museum bekeken….veel uitgebreider dan de bedoeling was. Zó werden we gegrepen door alles wat er te zien was. De ‘natuur’…de kunst….de oudheid….de rariteiten….én de lekkere koffie. Ik kom zeker terug met n andere groep geïnteresseerden.
  Hoeve Overslot móet blijven en nóg meer aandacht krijgen!!
  Wij hebben er bijzonder van genoten!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published.